Hírek

2008.06.24. 08:24

Demszky: Kókának fel kellene állni a SZDSZ frakcióvezetői székéből

Demszky Gábor szerint az SZDSZ-nek egyfejűnek kell lennie, így Kókának fel kellene állni a szabad demokraták frakcióvezetői székéből. Ha nem teszi önként, akkor a főpolgármester szerint lesz elég erő a felállításához.

MTI

Erről a szabad demokrata politikus az ATV Egyenes beszéd című hétfő esti műsorában beszélt a tévé MTI-nek megküldött összefoglalója szerint. Elég nagy baj lenne, ha az SZDSZ-en belül kettős hatalom alakulna ki, ugyanis egy ilyen kis párt esetében ez szakadással járna, illetve nevetségessé válnának a liberálisok, mondta Demszky Gábor a dokumentum szerint. A főpolgármester azt is közölte, hogy nem volt Fodor elkötelezettje, s ha most Kóka lenne a pártelnök, akkor Fodornak mondaná, hogy lépjen vissza. De így Kókának mondja, hogy adja át a frakcióvezetői posztot Fodornak, vagy annak, akit Fodor felkér.

Demszky szerint az lenne a legoptimálisabb, ha Kóka magától távozna, mert nem lenne szerencsés belemenni egy hatalmi szkanderezésbe. Ám ha mégis így lesz, akkor Fodor Gábornak a főpolgármester szerint megvan a többsége, hogy lenyomja Kókát - olvasható a tévé összefoglalójában. Azzal viszont egyetért a liberális ügyvivő a dokumentum szerint, hogy Kókának mindenképp jár valamilyen kárpótlás, ám arról nem beszélt, hogy a frakcióvezetés átadásáért cserébe mit ajánlhatna fel neki az SZDSZ. Azt viszont szóba hozta, hogy az ő, azaz a főpolgármester posztját 18 éve nem szokta más liberális politikus szeretni.

MTI Demszky Gábor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!