Hírek

2008.06.06. 19:04

A parkok várják a családokat

A tavalyi siker nyomán ismét megrendezik a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot – jelentette be Budapesten, egy szakmai tanácskozáson Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

Csák E.

Június 9. és 15. között mind a tíz nemzeti parkunk kedvezményesen, családi programmal várja a látogatókat. „Beharangozóként” már most, a hétvégén természetvédelmi vetélkedőket, kézműves-bemutatókat tartanak a Margitszigeten, és ugyanott meg lehet ismerkedni a különböző tájegységek turisztikai ajánlataival. A kínálatban a többi között madárles, barlangtúra, szekerezés, kerékpáros kirándulás és tanösvények szerepelnek.

A környezetvédelmi tárca a Magyar Turizmus Zrt.-vel együtt ezévben is közösen népszerűsíti az ökoturizmust – mondta Szűcs Balázs, a részvénytársaság vezérigazgató-helyettese. A szakemberek szándékát különösen megerősítette, hogy a tavalyi kampány hatására a nemzeti parkok több mint 1 millió vendéget regisztráltak, s 20 százalékkal nőtt a látogatók száma az előző évhez képest. Kiugróan megnőtt a Hortobágyi és az Aggteleki, valamint a Bükki és a Duna-Ipoly Nemzeti Park forgalma is. A rendezők arra bíztatnak mindenkit, hogy indulás előtt a www.nemzetipark.hu honlapon keresztül tájékozódjanak a helyi túrákról, illetve a kedvezményekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!