Hírek

2008.06.12. 10:24

A Magosz kikelt Draskovics ellen

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) döbbenetesnek tartja, hogy a szakminiszter jogszerűnek találta a rendőri intézkedést Budai Gyulának, a szervezet szövetségi igazgatójának sajtótájékoztatóján - közölte Obreczán Ferenc főtitkár csütörtökön az MTI-vel.

BAMA

Budai Gyulát rendőrök igazoltatták szerdai budapesti sajtótájékoztatója után a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. épülete előtt. A Fidesszel szövetséges szervezet igazgatójának információi szerint Benedek Fülöp, a vagyonkezelő vezérigazgató-helyettese 2000-ben zsebszerződést kívánt kötni egy osztrák állampolgárral.  Benedek Fülöp szerint nem történt törvénysértés, és a befektetés sem valósult meg.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter szerdán délután közölte: kivizsgáltatta a rendőri intézkedés jogszerűségét, és az intézkedő rendőrjárőr jogszerűen és szakszerűen végezte munkáját. Kifejtette, hogy a rendőrjárőr a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. biztonsági igazgatójának bejelentése alapján érkezett a helyszínre, hogy megállapítsa "az összegyűlés okát". A rendőrjárőr bement a vagyonkezelő épületbe annak érdekében, hogy a bejelentőt is megnyugtassa.

Obreczán Ferencnek, a Magosz főtitkárának közleménye szerint a szervezet tiltakozik "a rendőri atrocitás" miatt, és döbbenetesnek tartja, hogy Draskovics Tibor a rendőri intézkedést jogszerűnek találta. A Magosz azonnali vizsgálatát kér, és nem érti, milyen céllal mentek be rendőrök a Nemzeti Vagyonkezelő épületébe - áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!