Hírek

2008.05.28. 17:35

Júniusban búcsúzik a Friderikusz Most az ATV-től

Június végén befejeződik a két és fél éve futó Friderikusz Most című műsor az ATV-n.

mti

Június végén befejeződik a két és fél éve futó Friderikusz Most című műsor az ATV-n. Friderikusz Sándor szerdai közlése szerint kimerítették a  kereteket, ősztől lekerülnek a csatornáról. Az ATV és a Friderikusz Produkció az MTI-hez eljuttatott közös közleményében úgy fogalmazott: "úgy érezzük, ennyi idő alatt kimerítettük azokat a kereteket, amelyek között egy kereskedelmi televízió és egy ilyen típusú műsor együtt tud működni". Hozzátették: a közéleti-társadalmi-kulturális elemző  háttérműsort ősztől nem folytatják, az utolsó adást június 26-án  láthatják a nézők.

Emlékeztettek, hogy a programsorozat két és fél éve alatt 414 műsort, körülbelül 2.000 interjút készíttettek, s a produkciót idén két kitüntetéssel is elismerték. Megjegyezték, közvélemény-kutatási adatok szerint napi 100 ezer néző kísérte figyelemmel a műsort, míg heti kétszer legalább félmilliónyian látták a naponta jelentkező adást.

"A műsor ezt a nézettséget annak köszönheti, hogy a társadalmi jelenségek vizsgálatánál tisztelte a tényeket, a józan észt, és - a magyar nyilvánosságot sokszor megbénító pártatlanság és kiegyensúlyozottság abszurd követelményével szemben - merte vállalni a meggyőződését is" - olvasható az ATV és a Friderikusz Produkció  közös közleményében, amelyben egyben megköszönték a nézők figyelmét, elismerő és bíráló leveleit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!