Hírek

2008.04.20. 12:04

Új Városrét születik

A városréti beruházás jelenleg Magyarország legjelentősebb lakóingatlan-fejlesztése, amely Győr számára új fejlődési irányt mutat, míg lakosainak lehetőséget teremt egy modern, kompromisszumoktól mentes életmódra.

(x)

Győr városa mindig is az észak-nyugati országrész gazdasági, kulturális húzóereje volt, s e címét a manapság nagy lendülettel zajló városrendezési programja is tovább erősíti. A már csodálatosan helyreállított történelmi városrész után az építészek, városvezetők, sőt a lakosság figyelme is a centrumon túli területek fejlesztésére koncentrál. Ezek között is kiemelt jelentőségű az a hosszú távú, 100 milliárd forintos lakásfejlesztési terv, amely az Engel Csoport kezdeményezésére indult el a belváros szomszédságában a Duna-parton.

 

A győri új városrész számos olyan újdonsággal szolgál a beköltöző lakóknak, amelyeket a korábbi, régi építésű otthonokban nem tapasztalhattak. A Városréten tágas terek és kikapcsolódásra, pihenésre kiválóan alkalmas parkok épülnek majd, ami harmonikus életteret teremt a leendő lakástulajdonosoknak. Emellett a legfontosabb kiemelni azokat a modern technológiai megoldásokat, amelyeket a házak építésekor alkalmaztak.

 

 

A hő- és hangszigetelés kiemelt fontosságú volt a tervezők és az építtető számára, s a felhasznált magas minőségi követelményeknek megfelelő anyagoknak köszönhetően nem csupán időtálló, korszerű épületek születtek, hanem olyan otthonok is, amelyek fenntartási költségei töredékét teszik ki például a panellakásoknak.
Havi lebontásban számítva egy 49 négyzetméteres, 30 éves panellakás fűtésszámlája téli hónapokban körülbelül 27 ezer forintot tesz ki, míg egy hasonló méretű, egyedi mérőórás otthonban, a városréti Amarillisz Kertben, ennek csupán a töredékét, megközelítőleg 7-8 ezer forintot kell kifizetni. Ez csaknem kétharmadával kevesebb költséget és havi 20 ezer forintos megtakarítást jelent, amely egy 20 százalékos önerővel vásárolt lakás esetében a havi törlesztő részlet összegének közel negyedét fedezi. Ehhez adódik még az a tény, hogy az új lakásban hosszú évekig nem kell tervezni felújítási költségekkel, szemben a 20-30 éves használt lakásokkal, amelyeknél a korszerűsítéséhez, állagmegóvásához elengedhetetlenek az ilyen jellegű munkálatok.
Az Amarillisz Kertbe és a Tulipán Házba már beköltözhettek az új lakók (az Engel ezeket kifogástalan minőségben a vállalt határidő előtt adta át), s a 206 lakásos duna-parti Dália Palota építése is a tervezett ütemezésnek megfelelően halad, s a szerződésben vállalt decemberi határidőre átadásra is kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!