Hírek

2008.04.05. 11:24

MTV kontra MTV per: győzött az MTV

Első fokon a könnyűzenei csatornát üzemeltető Viacom International-nek adott igazat a Fővárosi Bíróság abban a perben, melyet a Magyar Televízió indított el az "MTV" védjegy használatától való eltiltás miatt

MTI

Első fokon a könnyűzenei csatornát üzemeltető Viacom International-nek adott igazat a Fővárosi Bíróság abban a perben, melyet a Magyar Televízió indított el az "MTV" védjegy használatától való eltiltás miatt. A televízió fellebbez a döntés ellen.

A Magyar Televízió tavaly októberben fordult a bírósághoz, mert az amerikai könnyűzenei csatorna (Music Television) Magyarországon is elindította adását, ugyanazzal a névvel (MTV).

A közszolgálati csatorna közleményében kitért arra, hogy véleményük szerint ez a betűszó a közbeszédben egyet jelent a nemzeti közszolgálati adóval. Álláspontjuk szerint a két csatorna nem vethető össze sem tartalmi minőségében, sem stílusában.

Az MTV álláspontja szerint az azonos védjegyhasználat olyan helyzetet idéz elő, ami a fogyasztók megtévesztésére ad okot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!