Hírek

2008.04.17. 14:00

Megtagadták az abortuszt egy prostituálttól

Nem engedte az elzárás megszakítását egy kismamának a gödöllői bíróság - ombudsman

mti

A gödöllői bíróság álláspontja szerint deviáns és erkölcstelen a terhességmegszakítás végrehajtása, ezért nem engedélyezte egy tiltott kéjelgés szabálysértése miatt kiszabott elzárás abortusz céljából történő megszakítását egy kismamának. Szabó Máté ombudsman kérésére az eset kapcsán az igazságügy-miniszter megállapította, hogy a szabálysértési törvény legközelebbi módosításakor szükséges a bírói döntések elleni jogorvoslat biztosítása - tudatta az Országgyűlési Biztos Hivatala az MTI-vel csütörtökön.

Az ombudsmani vizsgálat alapjául szolgáló bírói végzés indoklása többek között azt tartalmazza: "a bíróság nem nyújt segítséget olyan - egyébként törvényben, bizonyos körben meghatározott és engedélyezett - deviáns magatartás végrehajtásához, mely a magzati élet kioltásához vezet, s az általános erkölcsi felfogás szerint elítélendő. A gyermek megszületését követően, abban az esetben ha az eljárás alá vont személy a neveléséről gondoskodni nem tud, lehetőség van örökbe adásra".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!