Hírek

2008.03.20. 12:00

Levélben fordult a MÚOSZ elnöke az országos rendőrfőkapitányhoz

Levélben fordult Eötvös Pál, elnöke Bencze Józsefhez, mert a rendőrség legutóbbi sajtótájékoztatóján a sajtó munkatársai nem kérdezhettek.

mti

Levélben fordult Eötvös Pál, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének  (MÚOSZ) elnöke Bencze József országos rendőrfőkapitányhoz, mert a  rendőrség legutóbbi sajtótájékoztatóján a sajtó munkatársai nem  kérdezhettek.

A MÚOSZ elnöke az MTI-hez is eljuttatott levelében azt írta: több újságíró fordult panasszal a szövetséghez, amiért az Országos  Rendőr-Főkapitányság március 18-i sajtótájékoztatóján - ahol a március 15-i ünnepségeket követő rendzavarások során történtekről, valamint a rendőrség reagálásáról volt szó - az újságírók nem kaptak lehetőséget arra, hogy kérdezzenek.

Eötvös Pál közölte: a panasszal kapcsolatban több médium nyilvános műsorban kérte véleményét. "Minthogy pusztán másodlagos információk álltak rendelkezésemre,  ezek alapján annak a véleményemnek adtam hangot, hogy ha a történtek a fentiek szerint zajlottak, úgy a rendezvény nem sajtótájékoztató volt, hanem egy közlemény sajátos formában történő kinyilvánítása, amiért teljesen felesleges az újságírókat összehívni, kvázi technikai személyzetnek tekinteni őket" - fogalmazott a MÚOSZ elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!