Hírek

2008.02.25. 16:42

Ralph Nader megbolygathatja az amerikai elnökválasztást

Az amerikai fogyasztóvédelem atyja az NBC amerikai hírtelevízióban jelentette be vasárnap, hogy újra ringbe száll az Egyesült Államok elnöki posztjáért.

BAMA

A baloldal feketebárányaként emlegetett Nader már többször is porondra lépett, hogy megzavarja az „állóvizet” a két óriáspárt, a republikánus és a demokrata párt küzdelmében. Nader 2000-ben országosan a szavazatok 2,7 százalékát szerezte meg, így őt okolták azért, hogy Al Gore demokrata párti elnökjelölt elvesztette a választásokat George Bushsal szemben Az NBC műsorában az új jelölt kiemelte, hogy szerinte a legtöbb amerikai mind a két nagy pártban csalódott.

Ralph Nader az 1965-ben megjelent Gyilkos autók című könyvével híresült el, amelyben a gyártók felelősségét taglalta a balesetekért. A General Motors autógyár szemben Nader pert nyert, és fellépésével országos fogyasztóvédelmi mozgalmat indított el. Hillary Clinton közben élesedő hangon igyekszik naivnak beállítani ellenfelét, Barack Obamát a március negyediki ohiói és texasi szavazás előtt. A politikusnak kulcsfontosságú a győzelem a két államban, hiszen nagyjából ezen áll vagy bukik versenyben maradása az elnökjelöltségért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!