Hírek

2008.02.26. 11:47

Kaszparov szerint vicc a szocsi olimpia

Viccnek nevezte a 2014-es szocsi téli olimpiát Garri Kaszparov volt sakkvilágbajnok, jelenlegi orosz ellenzéki politikus.

BAMA

„Egy infrastruktúra nélküli terület nyerte a szavazást, Vlagyimir Putyin elnöknek bizonyára nyomósabbak voltak az érvei a NOB felé, mint az ésszerű okok nyilvánvaló hiánya. A környéket ökológiai katasztrófa fenyegeti, hiszen minden versenyhelyszínt fel kell még építeni. Ha valaki körülnéz a városban, akkor láthatja, hogy sok mindent lehet ott rendezni, csak éppen olimpiát nem” - jelentette ki a sakktörténelem egyik legnagyobb alakja.

Kaszparov kiemelte a lakossággal szemben alkalmazott embertelen bánásmódot, mivel szerinte várhatóan 2500 házat kell majd lerombolni, az üdülőhelytől délre tervezett négy jégcsarnok miatt pedig 30-40 méter vastagon kell feltölteni a jelenleg ott található mocsárvidéket. „Egy hete magam is találkoztam mintegy 80, költözésre ítélt szocsi lakossal annak ellenére, hogy a buszunkat a rendőrség elkobozta, és minden lépésünket figyelték” - tette hozzá.
MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!