Hírek

2008.01.15. 15:30

Úton vannak az emelt összegű nyugdíjak

„Megkezdődött az emelt összegű nyugdíjak postai kézbesítése, az érintettek egyharmada azonban, aki bankszámlájára kapja járandóságát, ehhez már a múlt héten hozzájuthatott” – mondta Daróczi Dávid.

V.M.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy január elsejével öt százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, ami a mintegy 2,8 millió nyugdíjas számára átlagosan havi 3600 forint többletet jelent. Hangsúlyozta: a kormány az eddigi gyakorlatnak megfelelően a nyugdíjszerű, rendszeres szociális ellátások mértékét is 5 százalékkal emelte január 1-jétől. Az ő esetükben az emelés átlagosan havi 1500 forint pluszt jelent. Daróczi felidézte: az öregségi nyugdíj minimuma a tavalyi 27130 forintról 28500 forintra emelkedett és ezzel együtt nőtt a gyes, a gyed, az ápolási díj, valamint az időskorúak járadéka is.

„A nyugdíjasok 30 százaléka 50-55 ezer forint alatti nyugdíjból él. Közel 70 ezer nyugdíjast három, vagy több krónikus betegség kínoz, ezen idős emberek számára a nyugdíj további csökkentése, a további áremelkedések katasztrofális hatásokkal járnak” – fogalmazott Aszódi Pál. A fideszes politikus hozzátette: akik nem tudnak megélni az egyre csökkenő összegű nyugdíjból, azok munkát kénytelenek vállalni, ám a kormány ezeket a nyugdíjasokat is sarcokkal sújtja: megadóztatják a nyugdíjukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!