Hírek

2007.09.26. 12:47

Magyarországon forgat Csupó Gábor

Magyarországon forgatja legújabb családi fantasyját, A Holdhercegnőt Csupó Gábor, Amerikában élő magyar rajzfilmproducer. A Holdhercegnő Elizabeth Goudge „The Little White Horse" című könyvének mozifeldolgozásán alapszik.

BAMA

A történet középpontjában két család évszázados vetélkedése és egy elveszett, mágikus erejű gyöngysor áll, de a film happy enddel végződik: egy 13 éves kislány, Maria kibékíti a családokat, és segítségével megtalálják a varázserejű nyakéket. Mariát Dakota Blue Richards alakítja, de játszik a filmben Natascha McElhore is, akit a Truman Show-ban láthatott a közönség Jim Carrey partnereként, a mese főgonoszát pedig Tim Curry alakítja.

Az angol–francia–magyar koprodukcióban, Csupó Gábor rendezésében készülő fantasyt szeptember elején kezdték el forgatni, és várhatóan októberre fejezik be – közölte a producer. Megemlítette azt is, hogy a stáb eddig a Magyar Állami Operaházban, a Fiumei úti temetőben, Cseszneken, Pilisborosjenőn, valamint az alcsútdobozi arborétumban dolgozott, jelenleg pedig a fóti műteremben forgatnak. A 25 millió dolláros költségvetéssel készülő film várhatóan 2008 első felére készül el.

Csupó Gábor 1952-ben született Budapesten, egy rajz tagozatos gimnázium elvégzése után a Pannónia Rajzfilmstúdióban dolgozott, majd 1975-ben elhagyta Magyarországot. Arlene Klasky amerikai grafikussal 1978-ban találkozott, összeházasodtak, és megalapították a Klasky-Csupó filmvállalatot. Az alkotópáros nevéhez fűződik a Fecsegő tipegők című rajzfilmsorozat, valamint a Simpson család mintegy hatszáz epizódja is. A rajzfilmproducer Híd Terabithia földjére című animációja február óta látható a magyar mozikban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!