Hírek

2007.08.17. 17:09

Szabadkai falfirkák: Öld meg a magyarokat!

Szabadka központjában a napokban ismét magyarellenes falfirkák jelentek meg ezzel a szöveggel: "Halál a magyarokra!, Öld meg a magyarokat!"

BAMA

Ezért a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Pásztor István a szerb belügyminiszter határozott fellépését kérte az újabb magyarellenes kilengések megfékezésére. Félő ugyanis, hogy megismétlődnek a 2004-es események, amikor is sorozatos atrocitásokat követtek el a vajdasági magyarok ellen. Pásztor felhívta a szerb belügyminiszter figyelmét, hogy az újabb kilengések a rendszerbe vetett bizalmat is megingatják.

Dél-Bácskában, a Tisza-menti Péterévén egy szervezett csoport állandó rettegésben tartja a magyar fiatalokat, de a helybéliek tiltakozása ellenére a rendőrség nem avatkozik be. A rendőrség az elmúlt évek során szinte egyetlen nacionalista kilengést sem vizsgált ki vagy derített fel, a tetteseket sem vonták felelősségre. Pásztor István figyelmeztetett: már nemcsak a magyar kisebbség sorsáról és veszélyeztetettségéről van szó, hanem olyan nacionalista közhangulat szításáról, amely bármely pillanatban nagyobb méreteket ölthet, és táptalaja lehet a népharag levezetésének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!