Hírek

2007.08.29. 10:02

Máté Gábor is ötödik lett Oszakában

Máté Gábor 64,71 méterrel az ötödik helyen végzett diszkoszvetésben, Kővágó Zoltán csak kilencedik lett. Győzött az észt Gerd Kanter 68,94 méterrel.

BAMA

„Kezdetnek nem rossz, főleg az olimpia előtt Az volt a cél, hogy vegyem biztosan a selejtezőt, majd jussak be a nyolc közé. Méterben talán lehetett volna kicsit több, de a lényeg, a stabilitás, s én ebben az évben megtanultam biztosan 65 körül dobni. Egy kis technikai hiba kijavításával erre még rá tudok tenni, és szeretnék előrelépni az olimpián.” – értékelte teljesítményét Máté Gábor.

A várakozásoknak megfelelően hármas kenyai sikerrel zárult a férfi 3000 méteres akadályfutás, amelyet Brimin Kiprop Kipruto nyert meg. Kenyai siker született női 800-on is, Janeth Jepkosgei 1:56,99 mp-cel győzött, rúdugrásban az orosz Jelena Iszinbajeva 480 centivel szerzett aranyérmet. Távolugrásban sem született meglepetés, az orosz Tatyana Lebedeva 703 centinél landolt győztes ugrásánál. 400 férfi gáton az amerikai Kerron Clement volt a leggyorsabb 47,61-gyel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!