Hírek

2007.01.26. 19:41

Javaslatok és intelmek Molnárnak is

Nem bizonytalan a kormány abban, hogy végig kell vinni az egészségügyi reformot – jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken az egészségbiztosítási reformról tartott konferencia második napján.

Bánky B.

„A nézetkülönbségek a részletekben rejlenek” – utalt arra, hogy az elmúlt hetekben már nemcsak ellenzéki, hanem kormánypárti képviselők is kritizálták az egészségügyi reform vizitdíjjal és kórházi ágyszámokkal kapcsolatos részeit. A kormányfő óvatos kritikával illette a szakminisztériumot, amikor annak fontosságát hangsúlyozta, hogy az átalakulás során hozott döntések ne „zárt ajtók mögött szülessenek, diktátumszerűen”, hanem nyitott, szakmai és közéleti vita során. Hangsúlyozta: a kórházi struktúra átalakítása mellett erősíteni kell a járóbeteg-ellátást. Megerősítette Kuncze Gábor (SZDSZ) bejelentését, miszerint már két hónap múlva döntés születhet. Hans Hoogervorst holland egészségügyi miniszter az országában két éve bevezetett reformok szükségességét ismertette. Hozzátette: a lakosság fokozatos elöregedése miatt az egészségügyi költségek megnövekedtek. Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora azt hangsúlyozta, hogy nem szabad lemondani a szolidaritás elvéről akkor sem, ha több biztosító verseng a piacon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!