Hírek

2007.01.14. 18:39

Hétfőn kezdődik a Baumag-ügy bírósági tárgyalása

BAMA

Megkezdődik a Baumag-ügy tárgyalása hétfőn a Fővárosi Bíróságon. A perben Balázs Lászlót, a Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezet korábbi elnökét és 11 társát különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség.

A vád szerint magas kamattal ígéretes befektetési lehetőségeket kínáltak a vádlottak, de a pénz nagy részét nem fizették vissza, így 13 ezer kisbefektetőt károsítottak meg több mint 30 milliárd forinttal. A Baumag Ingatlan Befektetési Szövetkezet 2003 október 9. óta nem fizet tagjainak.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2004. november 10-én közzétett határozatában megállapította, hogy a Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezet engedély nélkül folytatott üzletszerűen betétgyűjtést és más pénzügyi szolgáltatási tevékenységet, emiatt büntetőeljárást kezdeményezett a szövetkezet ellen. A vádlottak vagyonából a bíróság már korábban zárolt 300 ingatlant, 23 üzletrészt és 57 bankszámlát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!