Hírek

2007.01.17. 14:18

Energiabiztonság és reform az EU-elnökség programjában

Példa nélkül álló sikertörténetnek nevezte Angela Merkel német kancellár az európai egyesülés folyamatát az EU soros német elnökségének programját ismertetve szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésszakán.

E. Cs.

Németország az EU soros elnöki tisztét látja el a most kezdődött fél évben. Véleménye szerint „történelmi kudarc” lenne, ha 2009 elejéig az EU nem tudna túljutni az európai alkotmánnyal kapcsolatos patthelyzeten. A német kancellár az elnökség elsődleges feladatának nevezte, hogy az feltárja az EU fejlődésének, az integráció mélyítésének útjában álló akadályokat. Merkel a legfontosabb feladatok közé sorolja az energiabiztonság megteremtését, az uniós intézmények reformját és a bürokrácia leépítését.

Az európai adófizetőknek évi 250 millió eurójába, azaz mintegy 65 milliárd forintjába kerül, hogy az Európai Parlament a jól felszerelt brüsszeli központ mellett Strasbourgban is ülésezik. Az egyetlen és takarékos székhelyért lobbizó képviselők egyike, Hegyi Gyula hozzászólásában kifejtette, azt várja a német elnökségtől, hogy megoldást keres az értelmetlen pazarlás megszüntetésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!