Hírek

2007.01.04. 17:12

Egyiptom közvetít a foglyok ügyében

Egyiptomi-izraeli csúcstalálkozót tartottak csütörtökön Sarm-es-Sejkben. A Sinai-félszigeten lévő üdülőhelyen Ehud Olmert izraeli miniszterelnök és Hoszni Mubarak egyiptomi elnök elsősorban a palesztin foglyok szabadon engedéséről tárgyal.

Cs. E.

Izraelben korábban olyan találgatások láttak napvilágot, melyek szerint Gilád Salit izraeli tizedes elengedését – akit júniusban ejtettek fogságba palesztin fegyveresek – a csúcstalálkozón jelentik be, de a hivatalos közlés még várat magára. Palesztin csoportok több mint ezer fogoly szabadon engedését követelik az izraeli katonáért cserébe.

Ezt megelőzően újabb összecsapások törtek ki a Mahmud Abbasz palesztin elnökhöz hű erők és a kormányzó Hamasz fegyveres szervezetei között a Gázai övezetben, miután ismeretlenek agyonlőtték az Abbasz vezette Fatah fegyveres szárnyának két tagját az övezet északi részén A lövöldözésekben összesen hatan vesztették életüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!