Hírek

2007.01.19. 06:23

Akinek akció az élete

A televíziónak és a 24 című sorozatnak köszönhetÕen újra felívelt Kiefer Sutherland csillaga. A negyvenéves színész időnként a moziban is feltűnik. Legutóbb A testőr címÛ filmben játszott, amely hamarosan DVD-n lesz látható.

BAMA

– Mi tetszett meg A testőrben?

– Három dolog miatt vállaltam el a felkínált szerepet. Először is, mert végre együtt játszhattam Michael Douglasszel. Fantasztikus színésznek tartom. Másrészt imádom a műfajt, nézni és csinálni is szeretem a fordulatos krimiket. Amióta a 24-ben játszom, szinte a véremben van az akció. Harmadrészt a karakter fogott meg. Kicsit konok, de a hibáit beismerő FBI-ügynököt alakítok, aki nagyon izgalmas helyzetekbe keveredik.

– Hogyan élte meg, hogy tavaly betöltötte a negyvenet?

– Nem csináltam belőle ügyet. Nem ért traumaként a kerek évszám. Még lehajtható tetős, piros sportkocsit sem vettem, pedig a barátaim szerint ezt minimum illett volna. Majd talán ha ötven leszek…

– Még mindig egyedül oldja meg az akciójeleneteit?

– A józan ész határain belül szeretem dublőr nélkül végrehajtani a veszélyesebb jeleneteket is. Jó érzés helikopterből kiugrani, tetÕkrÕl ugrálni és száguldozni az utakon. Néha kiugrik a producerek szíve a helyéből, de már tudják, hogy feleslegesen nem kockáztatok. Van, amit én is profi kaszkadőrökre bízok. De nem sok mindent.

– Mit szeret legjobban a 24 készítésében?

– Élvezem az első csapótól az utolsó vágásig. Rengeteget kaptam ettől a sorozattól. Újból beindult a karrierem, 2006-ban Emmy-díjjal tüntettek ki érte. Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy csinálhatom, és a visszajelzések szerint a közönség sem unja. Ráadásul beleszólhatok a történet menetébe, részt vehetek a kreatív megbeszéléseken és a forgatókönyv megírásában. Életemben először élem meg ezt a hihetetlen nagy alkotói szabadságot.

– Idén a mozikban debütál a sorozat filmváltozata. Elárulhat már valamit róla?

– A történet sok meglepetést tartogat még a rajongóknak is. A film ritmusa, a cselekmény fordulatossága a megszokott, pörgős, 24-es színvonalat fogja képviselni. A változtatás annyi, hogy két órába sűrítjük a nap eseményeit. Fontosnak tartjuk azt is, hogy össze tudjon kapcsolódni a széria a mozifilm történetével.

– Milyen gyorsan készül a sorozat?

– Három hét alatt forgatunk le két epizódot. A nyár elejéig be kell fejeznünk a hetedik évad munkálatait, mert utána három hónapig a moziváltozatot készítjük.

– Mikor fog pihenni?

– A jelek szerint 2008-ban. A viccet félretéve, heti hat napon át, napi tizenöt órát dolgozom. A vasárnapokat viszont, amikor csak tehetem, aktív sporttal töltöm. Imádok jéghokizni, régebben rodeóztam is, de sérülés miatt ma már csak inkább nézem. Emellett a lehető legegyszerűbben lazítok: zenét hallgatok – imádom a Queent –, vagy kosármeccsre járok.

– Melyik volt élete legjobb huszonnégy órája?

– Talán az, amikor a lányom született. Éppen westernt forgattam a semmi közepén, amikor megkaptam a hírt, hogy az akkori feleségemet bevitték a kórházba. Rohantam, nem volt könnyű eljutni hozzá. Izgalmas órákat éltem át, de szerencsére idÕben odaértem a szülésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!