Hírek

2006.12.15. 05:39

Feljelentett a szomszédom a szennyvízaknáért

Olvasónkat szomszédja feljelentette szennyvízaknája miatt. Az önkormányzat kötelezte az érintettet: csatlakozzon a csatornahálózatra. Ennek árát, 250 ezer forintot képtelen kifizetni.

Rados Virág

Az eset régebben történt, most a tanulságokat vonhatjuk le. A kedves olvasó tizenöt napon belül fellebbezhetett volna a jegyzői határozat ellen az illetékes közigazgatási hivatalnál – mondták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Harminc napon belül pedig közigazgatási bíróság elé terjeszthette volna az ügyet. Ilyen esetekben jogorvoslatot kell kérni. Főként, mert az érintett érvelhet azzzal, hogy (amint írja is) szennyvízaknája szagtalan, nem szivárog, és az előző szomszédot nem zavarta. Csupán a létezése nem tetszett neki.

Ne üljünk tehát ölbe tett kézzel, ha hasonló eset történik velünk. Intézkedjünk saját ügyünkben. Az urat nyilván azért bírsálgolja folyamatosan az önkormányzat, mert nem merítette ki a jogorvoslat minden lehetőségét. Márpedig ha valaki nem lép saját ügyében, arról joggal feltételezik, hogy legalábbis elhanyagolja azt, mert nem fontos neki.

Most sincs azonban veszve semmi. Ha nem kértünk határidőn belüli rendes jogorvoslatot, a rendkívülivel még mindig élhetünk. Az illetékes szervekkel felülvizsgáltathatjuk a helyzetet. (A rendkívüli jogorvoslat abban külöbözik a másiktól, hogy előbbi határidőn kívülre vonatkozik.)
Amennyiben az ügy mégis úgy végződik, hogy csatlakozni kell a csatornahálózatra, az úr anyagi helyzetére hivatkozva kérhet méltányossági részletfizetést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!