Hírek

2006.10.05. 17:06

Újra tárgyalnak a Kossuth tériek a Fidesszel

Takács András, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik ügyvivője azt közölte csütörtökön, a Kossuth téri tüntetés helyszínén, hogy újrakezdődtek a szerdán megszakadt egyeztető tárgyalások a Fidesszel az Orbán Viktor pártelnök által péntekre, a Kossuth térre tervezett nagygyűléssel kapcsolatban.

BAMA

A szervező hangsúlyozta, hogy nincs fenntartásuk sem Orbán Viktorral, sem a Fidesz a kormányt leváltani kívánó politikájával szemben, de álláspontjuk szerint tisztázni kell a technikai részleteket. Ennek kapcsán elmondta: a rendezvény célja az, hogy nagyobb társadalmi nyomás nehezedjen a kormányra annak távozása érdekében, de biztosítani kell, hogy a két megmozdulás résztvevői ne zavarják egymást, illetve folytatólagosan működjön a Kossuth téri tüntetés.

Hozzáfűzte: a jelenlegi koncepció értelmében délután 16 órakor kezdődik Orbán Viktor nagygyűlése, amely 20 óráig tart, miután a tüntetők visszatérnek a kisszínpadra, ahol értelmezik a nagygyűlésen elhangzottakat, valamint értékelik saját értékrendjük szempontjából.

Halász József informatikus, a Forradalmi Nemzeti Bizottmány tagja megkérdőjelezte az államfő legitimitását, mivel véleménye szerint eltűri az illegitim hatalomgyakorlást. A tüntetők ezért alkotmányozó nemzetgyűlést akarnak, amely elmondása szerint nem arról szól, hogy az egybegyűltek szavaznak, illetve kodifikálják az alkotmány első, második és a többi szakaszát, hanem az ezeréves magyar alkotmány értékeire alapozzák a majdani alaptörvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!