Hírek

2006.10.23. 18:08

A Kossuth téren kezdődött minden

A rendőrség a hajnali órákban oszlatta fel a Kossuth téri tüntetést. A hivatalos indoklás szerint mivel a tiltakozók nem engedték, hogy a tűzszerészek átvizsgálják a sátortábort

BAMA

A rendőrség a hajnali órákban oszlatta fel a Kossuth téri tüntetést. A hivatalos indoklás szerint mivel a tiltakozók nem engedték, hogy a tűzszerészek átvizsgálják a sátortábort, a hatóság kiszorította őket a térről. Gergényi Péter budapesti főkapitány azt közölte, a helyszínen vascsöveket, szúró- és vágószerszámokat, kalapácsokat, vasgolyókat, zoknikba csomagolt faszenet talált a rendőrség.

Ezután a hajnali órákban paródiává fajult a tüntetők és a rendőrség közötti macska-egér játék. A tüntetők egy csoportja a reggeli villamosra szállva menekült a rendőrök elől, akik a következő Combino-járattal követték őket.

A demonstrálók közleményt fogadtak el. Eszerint a rendőrség jogszerűnek nevezett éjjeli akciója nem más, mint a hatalom által megrendelt, békés demonstrálók elleni tisztogatási terror.

Közben a Kossuth téren összesen három ember maradt: egy halálos beteg idős férfi és két orvos, akik bármilyen felszerelés nélkül küzdöttek a férfi életéért, ugyanis a rendőrség még a délutáni órákban sem engedélyezte a beteg elszállítását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!