Hírek

2006.09.21. 20:20

Katonai akció Pakisztánban is Laden elfogására?

Az Egyesült Államok kész Pakisztán területén is egy katonai akcióra, ha bebizonyosodik, hogy Oszama bin Laden ott bujkál – jelentette ki egy tévéinterjúban George Bush. Az amerikai elnök szavaira elutasítóan reagált a pakisztáni államfő, aki részt vesz a világszervezet közgyűlésén.

Cs. E.

Pervez Mussarraf várhatóan pénteken keresi fel a Fehér Házat, s megbeszélésüknek alighanem ez lesz a fő témája. Közben amerikai hírszerzési források azt rebesgetik, hogy a terrorista vezér bizonyosan Pakisztánban tartózkodik – ráadásul nem barlangban, hanem komfortos házban, s elképzelhető, hogy családja is vele van. Elfogását állítólag az akadályozza meg, hogy a pakisztáni hagyományok szerint nem szabad kiadni üldözött személyt; egyébként is az emberek szemében bin Laden népszerűbb, mint bármely politikus. A terroristára vadászó kommandósoknak az is gondot okoz, hogy nem sikerült besúgót találni, még vérdíj ellenében sem, továbbá eddig hiába próbálták lehallgatni Oszama mobiltelefonos beszélgetéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!