Hírek

2006.09.21. 20:20

Katonai akció Pakisztánban is Laden elfogására?

Az Egyesült Államok kész Pakisztán területén is egy katonai akcióra, ha bebizonyosodik, hogy Oszama bin Laden ott bujkál – jelentette ki egy tévéinterjúban George Bush. Az amerikai elnök szavaira elutasítóan reagált a pakisztáni államfő, aki részt vesz a világszervezet közgyűlésén.

Cs. E.

Pervez Mussarraf várhatóan pénteken keresi fel a Fehér Házat, s megbeszélésüknek alighanem ez lesz a fő témája. Közben amerikai hírszerzési források azt rebesgetik, hogy a terrorista vezér bizonyosan Pakisztánban tartózkodik – ráadásul nem barlangban, hanem komfortos házban, s elképzelhető, hogy családja is vele van. Elfogását állítólag az akadályozza meg, hogy a pakisztáni hagyományok szerint nem szabad kiadni üldözött személyt; egyébként is az emberek szemében bin Laden népszerűbb, mint bármely politikus. A terroristára vadászó kommandósoknak az is gondot okoz, hogy nem sikerült besúgót találni, még vérdíj ellenében sem, továbbá eddig hiába próbálták lehallgatni Oszama mobiltelefonos beszélgetéseit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!