Hírek

2006.06.11. 19:02

Újabb megbetegedések a szennyezett ivóvíz miatt

Összesen már 1.107 beteget regisztráltak a szennyezett miskolci ivóvíz okozta tünetekkel, amely elsősorban hasmenéssel jelentkezik; a vizsgálatok szerint nem csak calici vírus, hanem bakteriális fertőzés is van az ivóvízben.

BAMA

Az első - június 8-i - megbetegedések óta egyre többen fordulnak orvoshoz hányásos, hasmenéses tünetekkel, az elmúlt napon ismét 242 beteg jelentkezett, így 865-ről 1.107-re nőtt a  megbetegedések száma. A vizsgálati anyagokból kiderült, hogy a calici vírus mellett kimutatható a campylo baktérium is, így a járvány már vélhetően emberről emberre is fertőz. A minták kitenyésztése jelenleg is tart, és mivel ezek ideje 48, illetve 72 óra, előfordulhat, hogy további kórokozókat találnak a vízben.

A miskolciaknak fokozottan ügyelni kell a higiéniás körülmények betartására, erre a legalkalmasabb a hipo használata. A csapvíz főzésre használható, tíz perc forralás után lehet fogyasztani. Közvetlenül azonban továbbra is csak a zacskós, illetve a lajtos kocsik által biztosított víz iható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!