Hírek

2006.05.17. 14:32

NATO: a Tubesen is megépülhet a lokátor

Nyaka Szabolcs

„A NATO katonai-szakmai szempontból elfogadta a háromdimenziós lokátor új mecseki helyszínét, azaz azt a szövetségi pénzt, amelyet korábban a Zengő csúcsára tervezett beruházásra fordítottak volna, a tubesi megépítésre is elköltheti a védelmi tárca” – jelentette ki Juhász Ferenc. A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy nincs kormánydöntés a tubesi helyszínről. A NATO komoly részt vállal a 1,5–2 milliárd forintra becsült beruházásból. Mivel a Tubesről nem látható be a teljes rész, ezért réskitöltő radarokra is szükség van.

„Pécs lakossága továbbra sem akarja a lokátorberuházást” – hangoztatta Vicze Csilla. A Civilek a Mecsekért Mozgalom képviselője azt szeretné, ha a város élne az önkormányzati törvényben is szereplő felterjesztési jogával a lokátor ügyében. A civil mozgalom akár a polgári engedetlenség eszközeit is felhasználja, s tüntetéseket szervez. Május 27-re túrát hirdetnek, amely a Misináról indul, s a Tubesre tart. A tervek szerint élőláncot alkotnának a Tubestől a pécsi önkormányzat épületéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!