Hírek

2006.05.10. 13:06

Kezdődik a Gellért téri metróállomás építése

Május 15-én, hétfőn elkezdődik a 4-es metró Gellért téri állomásának két évig tartó építése. Öt hónapig nem lehet majd autóval közlekedni a Műegyetem előtti rakparton.

BAMA

Demszky Gábor szerdán elmondta, a járműtilalomra azért van szükség, mert csak így tudják korszerűsíteni a rakpart alatt keresztben húzódó közművezetékeket. Később két sávot biztosítanak a kétirányú járműforgalom részére - tette hozzá. A gyalogosforgalmat nem korlátozzák. Demszky Gábor hangsúlyozta, hogy az építkezés alatt egy 250 méter mély figyelőkutat építenek a termálvizek védelmére.

Május közepén elkezdik a 4-es metró Móricz Zsigmond körtéri, a Bocskai úti és a Tétényi úti állomásainak építését is. A Fővám téri és a Kálvin téri megállóra nyár végén kerül sor. A Szabadság hidat az év végén zárják le. Az alagútfúró pajzs kelenföldi indítóaknáját már építik, így ősszel megkezdheti munkáját a fúrópajzs. A tervek szerint az állomásokat mindenütt szerkezetkész állapotba hozzák akkorra, amikor odaér hozzájuk a fúrópajzs. A kitermelt földet a Gellért tértől uszályokon szállítják majd el.

Ezek is érdekelhetik