Hírek

2006.04.24. 11:36

Tucatnyi szöget lőtt a fejébe

Az utóbbi idők egyik legbizarabb öngyilkossági kísérlete tartja lázban az Egyesült Államok orvosait. Egy Oregon állambeli férfi úgy kísérelt meg öngyilkosságot, hogy egy szögbelövő pisztollyal tucatnyi szöget lőtt a saját koponyájába. A tortúra közben még meg is állt újratölteni a pisztolyt. Mikor belátta a kezdeményezés sikertelenségét, elsétált egy kórházba, ahol megoperálták és jelenleg minden komolyabb következmény nélkül lábadozik.

F. K.

A férfi fejfájásra panaszkodva érkezett a Portland városi kórház baleseti ügyeletére, ám az orvosok első ránézésre nem találtak semmi furcsát rajta. A legtöbb bemeneti nyílást eltakarta az öngyilkosjelölt haja. Ám mikor röntgenfelvételt készítettek a koponyájáról, megdöbbentő látvány fogadta őket. A férfi jobb szeme és jobb füle közötti koponyaszakaszon a szögek keresztülhatoltak a csontokon, megrepesztették a homlokcsontot és öt centiméter mélyen belefúródtak az agyba.

Az orvosok háromórás mindeddig egyedülálló műtéttel távolították el a szögeket. „Körbevágtuk őket fűrésszel, majd egy fogóval egyenként húzogattuk ki a szögeket” – közölte a Reuters hírügynökséggel Alexander West, a kórház idegsebésze. „Az eset furcsaságát az adja, hogy a beteg magánál volt és erős fejfájáson kívül semmi baja nem esett. Ilyet még nem láttunk, milliméterekre volt a haláltól” – mondta az orvos. A szögek ugyanis csak hajszálnyival kerülték el a homloklebenyt, volt egy, amelyet a jobb füle mögött lőtt a beteg magába, ez megsértett egy izmot és másfél milliméterre haladt el az agytörzstől.

A férfi sokáig nem akarta bevallani az orvosoknak, hogy mi is történt vele, ám később elismerte, hogy metamfetamint „fogyasztott” a különleges baleset előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!