Hírek

2006.04.11. 16:31

Tiszakeszinél tetőzik a Tisza

A hosszú tetőzés után Tokajnál hét centimétert apadt a Tisza, a folyó kedden Tiszakeszinél tetőzik, alatta végig árad - közölte az MTI-vel a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság védelemvezetője.

BAMA

Továbbra is harmadfokú az árvízvédelmi készültség a folyó bal partján, Tiszafüred és Rakamaz között. A jelentkező buzgárok ellen is sikeresen védekeznek a szakemberek. Ugyancsak a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget tartanak fenn a Hortobágy-Berettyón Bucsa és Nádudvar között. Továbbra is be van zárva a mezőtúri árvízkapu és az ágotai árvízi vészelzáró mű. A nagyiváni tározóban és környékén mintegy 48 millió köbméter vizet tárolnak, s a Hortobágy-Berettyó töltései már február 20. óta tartják a vizet. Másodfokú az árvízvédelmi készültség a Berettyó torkolatánál, Szeghalomnál, ahol rendkívül lassú a folyó apadása. A térségben 25 ezer hektár földet borít belvíz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!