Hírek

2006.04.14. 19:58

Szeméthegyek az Akropolisz árnyékában

Szeméthegyek tornyosulnak Athénban a szemétszállítók immár több mint egy hete tartó sztrájkja miatt. A béremelésért küzdő kukások múlt hét szerdán szüntették be a munkát, miután szakszervezetük és a kormány közötti tárgyalások végleg zátonyra futottak. Azóta becslések szerint mintegy 40 ezer tonna szemét rohad a görög főváros utcáin.

F. K.

A BBC brit közszolgálati televízió riportja szerint lassan tarthatatlan állapotok uralkodnak Athénban. Az emberek nem nyithatják ki az ablakokat, mert a 20 Celsius-fok feletti hőmérsékletben gyorsan rothadásnak indul a hulladék, és az utcákon bűz terjeng. Az Egészségügyi Minisztérium közleményben figyelmeztetett a szeméthalmok miatti fertőzésveszélyre. A hatóságok elsősorban a szalmonella járványszerű elterjedésétől tartanak. Az eredetileg egyhetesre tervezett kukássztrájkot azonban éppen pénteken hosszabbították meg még 24 órával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!