Hírek

2006.04.04. 12:00

Súlyosbodott Santana állapota

A pár nappal ezelőtti javulás után súlyosbodott az egykori brazil labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitányának, Tele Santanának az állapota. Az egykori sikertrénert március 25-én erős hasi fájdalmakkal szállították egy Belo Horizonte-i kórházba.

É. S.

Az intézmény egyik orvosa arról adott tájékoztatást, hogy Santana légzési nehézségekkel küszködik, a tüdejét ugyanis fertőzés támadta meg. A 74 éves trénert, aki a Sao Paulo együttesével két alkalommal is megnyerte a Libertadores Kupát, továbbra is mesterségesen lélegeztetik. Santana egészsége már tíz esztendeje megrendült, cukorbetegségben szenved, 2004 decemberében pedig térdtől amputálták a bal lábát.

A szakember az 1982-es és 1986-os világbajnokságon dirigálta a dél-amerikai együttest. Előbb a legnagyobb esélyesként – a Zico, Socrates, Falcao, Junior, Eder fémjelezte gárdával – óriási meglepetésre már a középdöntőben búcsúzni kényszerült, miután vereséget szenvedett a későbbi győztes olaszoktól. Négy évvel később pedig a negyeddöntőben szenvedett vereséget csapata büntetőpárbajban a franciáktól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!