Hírek

2006.04.08. 15:28

Muhammad Ali nem adja fel

Súlyos Parkinson-kórja ellenére rendszeresen edz az egykori világhírű boxoló, és lelkileg sem hagyta legyűrni magát a hosszú ideje tartó betegségtől, számolt be a nem mindennapi jelenségről az egyik orvosi szaklap.

BAMA

A Neurology Now című amerikai ideggyógyászati szaklap a boxoló feleségével jelentetett meg interjút. Lonnie Ali elmondta, hogy bár férje számos testi nehézséggel küzd, rendszeresen edzőterembe jár. A tizenöt éve beteg Muhammad Ali már nem tud autót vezetni, és beszélni is alig, de a "szavainak még mindig súlya van, még mindig fontos, amit mond", mesélt róla szinte rajongva a felesége. Szerinte férjét nem hagyta el a humora sem, még most is képes kedves csínyeket elkövetni. Arra a kérdésre, hogy Ali mit üzenne a sorstársainak, ha beszélni tudna, Lonnie azt felelte: "azt üzenné, hogy soha ne adják fel, és bízzanak önmagukban". Muhammad Alinak ez szemmel láthatóan sikerült, de valószínűleg ehhez kellett egy odaadó, szerető feleség is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!