Hírek

2006.04.24. 11:36

Kuncze: koalíciós kormány alakul

Legnagyobb valószínűség szerint nem lesz az MSZP-nek abszolút többsége, és koalíciós kormány alakul - jelentette ki az Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában az SZDSZ elnöke.

BAMA

Kuncze Gábor a kidolgozandó közös kormányprogramról szólva kifejtette, nyilvánvalóan mindkét párt törekszik arra, hogy minél  többet megvalósítson programjából, amelyre választói szavaztak. "Ha ugyanis ez a feltétel nem valósul meg, akkor nem jöhet létre a koalíció. Pusztán a kormányzás kedvéért nekünk nem érdemes  bemenni" - mondta. Közölte: bízik abban, hogy most olyan koalíció lesz, amely hozzá mer nyúlni  "olyan szent tehenekhez",  amelyeknek az átalakításához nem volt bátorsága vagy kellő támogatottsága az elmúlt 16 évben. Példaként említette az egészségügyet, a közigazgatást, az  adórendszert és a szociálpolitikát. Kuncze Gábor közölte, hogy a pártja irányítása és a kormányzati  funkciója egész embert kíván, ezért most sem kíván kormányfunkciót vállalni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!