Hírek

2006.04.26. 18:22

Erdélybe is repülhetünk Wizz Airrel

Új járatot indít Budapest és Marosvásárhely között a Wizz Air, jelentette be szerdán Marosvásárhelyen az utasok száma alapján Közép-Kelet-Európa legnagyobbnak számító fapados légitársasága. A járat a Wizz Air első próbálkozása lesz a romániai piacon.

BAMA

A két város között 2006. július közepétől közlekednek majd a társaság gépei, kezdetben hetente háromszor. Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: "A romániai start fontos lépés a közép-kelet-európai vezető pozíciónk megerősítése érdekében. Marosvásárhely repülőterének elhelyezkedése tökéletes számunkra ahhoz, hogy több millió erdélyi lakosnak, illetve a régió természeti és kulturális értékeit megismerni kívánó utazónak kínálja szolgáltatásait. A jövőben újabb bejelentések következnek majd." Petru Stefan Runcan, a marosvásárhelyi repülőteret üzemeltető cég vezérigazgatója hozzátette: "Örülünk neki, hogy az első nemzetközi diszkont-légitársaság Romániában Marosvásárhely és Budapest között repül majd. Reményeink szerint a diszkont-hatás következményeként gazdasági fellendülés és újabb üzleti kapcsolatok kiépítése várható a régióban." A Wizz Air mostani lépésével komoly konkurenciát támaszthat a Malévnak, amely januárban indította el marosvásárhelyi járatát. (mfor.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!