Hírek

2006.03.22. 13:24

Gellért, Gundel a nemzetközi élvonalban

A világ legjobb termálfürdő- és wellnessz-központja címet nyerte el az egyik legnevesebb olasz utazási magazin olvasói körében a budapesti Gellért fürdő, és előkelő helyzést szerzett a Gundel étterem is.

BAMA

A CondÈ Nast Traveller olasz nyelvű utazási magazin minden évben olvasói szavazatok alapján készíti el turisztikai toplistáit. A közszolgálati tévé hírportáljának beszámolója szerint Magyarország már 2001-ben és 2002-ben is igen előkelő helyet szerzett magának az olasz olvasók körében. 2001-ben Budapest például a legnépszerűbb európai gyógyfürdő-uticélok közül a második, 2002-ben az első helyet szerezte meg. 2005-ös teljesítménye alapján pedig a Danubius Hotel Gellért "a világ legjobb termál- és wellnessz-központja címet" kapta. A magyar egészségturisztikai kínálat olaszországi népszerűségét igazolja az is, hogy 2005-ben az olasz turisták által a magyarországi gyógyszállodákban eltöltött vendégéjszakák száma csaknem 12 százalékkal nőtt. További kategóriákban is szép helyezést értek el a magyar szolgáltatók: a Danubius Hotel Gellért a világ legjobb szállodáinak rangsorában a 7. helyre került, a világ legjobb éttermei között a Gundel a 9. helyen szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!