Hírek

2006.02.15. 18:48

Zárt tárgyalás Farkas drogügyében

Zárt ajtók mögött kezdődött meg Farkas Péter, olimpiai bajnok birkózó büntetőügye a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az egykori élsportolót bilincsbe verve hurcolászták a bíróság épületében, hol az eredetileg tárgyalásra kijelölt tárgyalóterem előtt várakozott, hol egy emelettel feljebb található terem előtt, hol a földszinti fogdában.

N. E. D.

Farkast mindenhova villogó vakuk kísérték, oda is szólt az újságíróknak: „Teljesítményben vagytok? Öt tekercs filmet el kell lőni?” Végül elkezdődött a jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélésének pere, amelyben ő a harmadrendű vádlott. Mellette testvére és egy másik fiatalember került a vádlottak padjára. Az ügyészség szerint a három férfi vadkendert termesztett egy budapesti, XVII. kerületi családi házban. Ehhez komplett laboratóriumot építettek ki. Farkas testvérét és az ügy elsőrendű vádlottját a helyszínen fogták el, a birkózót nem sokkal később a XV. kerületben.

Részleteket azonban nem tudhattunk meg, a per zárt ajtók mögött zajlik, holott erről nyilvános végzést nem hozott az ügyben eljáró bíró. A hallgatóságot egyszerűen kizárták a teremből, s csak a Pesti Központi Kerületi Bíróság megbízott csoportvezető bírójától tudták meg az újságíról, hogy miért nem mehetnek be a tárgyalásra. Percek múlva a terem ajtajára is kikerült a felirat: zárt tárgyalás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!