Hírek

2006.01.12. 16:08

Gyurcsány nem perel

Bár Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megítélése szerint a Magyar Vizslában több olyan állítás is megjelent, amelyek alkalmasak lennének arra, hogy jogi eljárást indítson miattuk, a kiadvány színvonala annyira alacsony, hogy annak nevét még egy periratban sem szeretné együtt látni a sajátjával - közölte csütörtökön a kormányszóvivő.

BAMA

Batiz András úgy fogalmazott: a Magyar Vizsla ügyben Gyurcsány Ferenc erősen kérdésesnek tartja, hogy mennyire tekinthető hitelesnek egy olyan kiadvány, amelyben még a fényképek sem valódiak. "Az említett kiadványban ugyanis hamisított, összemontírozott képek jelentek meg mind a kormányfőről, mind pedig a gazdasági és közlekedési miniszterről. A kormányfő szerint ez több mint illetlenség" - mondta a szóvivő. Aki a kiadványban látható, az nem a miniszterelnök - szögezte le, és magyarázatként hozzátette: "Nincs ilyen cipője, órája és szmokingja sem. A szemüveget meghamisítani nem tudták, ott csak a márkában és az árban tévedtek. De abban nagyot."

"A kormányfő sajnálja, hogy a legnagyobb ellenzéki párt elnöke egy ilyen - mind stílusában, mind tartalmában nívótlan - kiadványt támogatásáról biztosított" - közölte Batiz András. Tájékoztatása szerint a kormányfő úgy ítéli meg, hogy az ellenzék vezetőjének álláspontja, amit ebben az ügyben többször is nyilvánosan kifejtett, nincs összhangban azzal, hogy pártja tíz nappal ezelőtt még egyetértően nyilatkozott a köztársasági elnök újévi beszédéről, Sólyom Lászlónak a pártokhoz intézett felhívásáról. "Én arra lennék büszke, ha Magyarországon nem lehetne lejárató kampánnyal választást nyerni" - mondta egyebek közt újévi beszédében a köztársasági elnök.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!