Hírek

2005.10.22. 00:00

Támadásba lendült Vilma

Gyulay Z.

Kubában és Mexikóban tömegesen telepítik ki az embereket
a Vilma nevű, „különösen veszélyes” hurrikánra való várakozás közben. A kubai polgári védelem adatai szerint százezreket helyeztek biztonságba, háromszázezren a különösen veszélyeztetett nyugati országrészből, közülük százhúszezren egyedül  Pinar del Río tartományból kényszerültek menekülésre. További kétszázötvenezret a 2,3 millió lakost számláló fővárosból, Havannából telepítettek ki. Az oktatási intézményeket bezárták. Az ugyancsak veszélyeztetett Cayo Largo del Sur, María la Gorda és Cayo Levisa nyaralóközpontból a turistákat Havanna biztonságosabb területeire és a sziget belsejében fekvő városokba szállították.
A mexikói Yucatán-félszigeten mintegy harmincnyolcezer, jobbára Európából és az Egyesült Államokból érkezett turista péntekre virradóan szükségtáborokban éjszakázott. A harmincháromezer nyaraló közül, akik
a Cancún strandján lévő szállodákban szálltak meg, nyolcezret a város sportcsarnokaiba és iskoláiba költöztették át. Playa del Carmenban és más délre fekvő üdülőhelyeken harmincezer külföldit helyeztek biztonságba.  

Segélyek és nagyhatalmi gőg

A Katrina nevű hurrikán által földönfutóvá tett emberek élelmezésére küldött segélyszállítmányokat koboztak el az amerikai hatóságok, mert olyan országokból – főként Nagy-Britanniából – származtak, ahonnan BSE-járvány miatt tilos az import. Az elkobzott húst továbbszállítják a harmadik világ éhezőinek segélyezésére.

És ez egyáltalán nem vicc: a világ több hírügynöksége is jelentette. Nincs másról szó, mint a nagyhatalmi arrogancia, a pökhendi gőg újabb megnyilvánulásáról: azok ott, Ázsiában meg Afrikában ne haljanak éhen, inkább romlott élelmiszertől forduljanak fel. (gyz)

És ez egyáltalán nem vicc: a világ több hírügynöksége is jelentette. Nincs másról szó, mint a nagyhatalmi arrogancia, a pökhendi gőg újabb megnyilvánulásáról: azok ott, Ázsiában meg Afrikában ne haljanak éhen, inkább romlott élelmiszertől forduljanak fel. (gyz) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!