Hírek

2005.10.12. 00:00

Igazságos-igazságtalan természet

Gyulay Zoltán

A CIA legszebb álmai válnának valóra, ha igaznak bizonyul a hír: kémműholdak adatai szerint az elmúlt héten még azon a vidéken vélték látni a világ leggyűlöltebb személyét, amelyet szombaton maga alá temetett a föld. Pakisztán északnyugati határvidékén bujkál ugyanis Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorszervezet rettegett fővezére. Őrült beszéd, de van benne rendszer. A főterrorista ugyanis időről időre üzenget – jobbára a katari székhelyű al-Dzsaszira tévéadó arab nyelvű műsoraiban –, a titokzatos módon eljuttatott hang- és videokazetták azonban mindezideig nem vezettek el a feladóhoz. A Hindukus járhatatlan hegyi útjain aligha lehet Oszamán rajtaütni, a légitámadások pedig, legyenek bár a legpontosabbak, nem járnak eredménnyel, ezt ugyebár a Szaddám Huszein ellen folytatott hajsza is világosan megmutatta.

Titkosszolgálati források szerint a szombati természeti katasztrófa óta a körzet felett cirkáló helikopterek az élet semmilyen jelét nem tapasztalják, s a negyvenegyezer halottat követelő földrengés itt pusztított a legjobban. Vannak települések, ahová még mindig nem jutottak el a mentőcsapatok – a tíztagú magyar csoport is egész hétfőn Iszlámábád repülőterén vesztegelt egy amerikai helikopterre várva, hogy végre elszállítsa őket –, hogyan is érhetnék el hát az elsodort hegyi ösvényeket, a beomlott barlangokat? Fokozza a CIA reményeit, hogy a szaúdi milliárdosból Amerikát megtámadó főterrorista veseelégtelenségben szenved, mindig magával hordott dialíziskészüléke pedig jelen körülmények között aligha segít a baján, mivel a környéken megszűnt minden áramszolgáltatás, generátorral pedig még nehezebb menekülni, ha szorul a hurok. A természet néha nemcsak sújt a szerencsétlenségekkel, hanem olykor a legnagyobb bajokat is megoldja – gondolják Washingtonban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!