Hírek

2005.10.15. 00:00

„Az EU-tagság kijárna Horvátországnak”

A magyar államfő és a miniszterelnök egyaránt szorgalmazta Horvátország mielőbbi felvételét az Európai Unióba. Sólyom László a közép-európai államelnökök zárgrábi csúcsértekezletén vett részt pénteken. Gyurcsány Ferenc párizsi tárgyalásai után utazott hivatalos látogatásra déli szomszédunkhoz.

E. Cs.

A kormányfő hangsúlyozta: Magyarország talán a legaktívabb támogatója volt a horvát csatlakozási tárgyalások elkezdésének. Gyurcsány Ferenc javasolta: Zágráb dolgozzon ki programot, hogy magyar uniós szakértők milyen módon tudnának részt venni a felkészülési folyamatban. Magyarország azt szeretné, ha mielőbb olyan helyzetbe kerülne, amikor megkezdheti a csatlakozási folyamatot – mondta a kormányfő. Gyurcsány Ferenc a hivatalos tárgyalást megelőzően Fiuméban felavatta azt az emléktáblát, amelyet Vásárhelyi Miklós történész, újságíró, politikus, az 1956. évi forradalom és az 1989. évi fordulat kiemelkedő személyisége emlékére helyeztek el szülőháza falán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!