Hírek

2005.09.02. 00:00

Tanyájukért ölték meg Molnárékat

Molnár László és felesége, Hannelora az életével fizetett azért, mert bizalmukba fogadtak két győri fiatalt. A pár férfi tagja egy tanyáért verte agyon a német házaspárt.

Szemán László

Kedden videovallomást tett F. Attila (24) arról, hogy hol, hogyan és miért gyilkolta meg Molnár Lászlót (69) és feleségét, Hannelorét (59). Ez a videovallomás szabályszerűen született, és mint ahogy azt a rendőrök megfogalmazták: egyszeri, megismételhetetlen és visszavonhatatlan. A felvétel és a tárgyi bizonyítékok, szakértői vélemények alapján a győri fiatalemberre akár még valódi életfogytiglan is várhat az előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés miatt.

Szabadfi Árpád dandártábornok, Győr-Sopron-Moson megyei rendőrfőkapitány tegnap kriminalisztikai szempontból különlegesnek és rendkívül ritkának mondta az ügyet, ami számukra augusztus 3-án kezdődött. Ekkor értesítette az Interpol Magyar Nemzeti Irodát a berlini partneriroda, hogy T. V. a berlini bűnügyi rendőrségen bejelentette: Magyarországon tartózkodó szülei nyomtalanul eltűntek. Az apa, a magyar származású Molnár László és német felesége, Hannelore július 25-én beszélt utoljára a fiúkkal mobiltelefonon. Elmondták, hogy éppen eladják a Győr közelében lévő, Bőny-Örkénypuszta 26. szám alatti tanyájukat, és másnap indulnak Berlinbe. Oda azonban nem érkeztek meg, mobiljuk pedig ki volt kapcsolva.

– Nincs tanú, nincs holttest, nincs helyszín, nincs bizonyíték. Csak egy halovány gyanú alapján kellett bizonyítási eljárást lefolytatni. A 17. napon aztán megtaláltuk a gyanúsítottat, később a holttesteket is. A házaspárt ugyanis brutálisan meggyilkolták – fogalmazott a tábornok.

Augusztus 3-án csak államigazgatási eljárás és adatgyűjtés kezdődhetett a házaspár eltűnése miatt. Kiderült, hogy az Örkénypuszta 26-ban egy fiatal élettárs pár él július 26-a óta. F. Attila és párja, B. Ilona (21) iratokkal igazolta, hogy ők tízmillió forintért megvásárolták a birtokot. Július 25-én Dunaújvárosban, egy ügyvédnél készítették el az adásvételi szerződést és egyéb, kiegészítő iratokat. A nyomozók megállapították, hogy a német házaspár egyikének aláírása nem hiteles, és hogy a vevőknek egy fillérjük sem volt bármit is megvásárolni. Sőt, 250 ezer forint adósságuk van. A vevők ráadásul ellentmondásosan nyilatkoztak arról, hogy miként történt az adás-vétel. Az eladók egyik autója a tanyaudvaron állt, a másik viszont eltűnt. A vevők szerint a német pár a tízmilliót átvéve azt mondta, hogy három-négy hetes magyarországi, esetleg külföldi nyaralásra mennek. A rendőrség leállíttatta a birtok földhivatali átírását. Augusztus 25-én pedig csalással gyanúsította meg F. Attilát és B. Ilonát. Így büntetőeljárás kezdődött. Mindketten tagadták a csalást. Másnap Győr-Marcalváros egyik parkolójában megtalálta egy járőr a német pár eltűnt Audiját. A szakértők megállapították: az autót módszeresen és alaposan kitakarította valaki, az ujjlenyomatokat letörölte. Augusztus 29-én hazugságvizsgálóba ültették a gyanúsítottakat, s kiderült, hogy közük van az eltűntek meggyilkolásához. A poligráf kimutatta a pár aktív közreműködését a német házaspár eltűnésében, azt, hogy ehhez eszközt használtak és zsinegeléssel fojtogattak, a tett a tanyához köthető, és hogy ők hagyták el az Audit Győrben.

F. Attila megtört a kihallgatáson, és a helyszínen, a tanyán bemutatta, miként ölte meg a párt. Azt is eljátszotta, hogyan szállította a holttesteket negyven kilométerrel odébb, és hogyan dobta be a tetemeket egy 35 méter mély, használaton kívüli kútba. A kútban meg is találták a testeket, amelyekre egyébként többtalicskányi betontörmeléket és egy kutya tetemét is dobta. Az utóbbival akarta leplezni a holttestek szagát. Utána saját ruháját is elégette.

Az asszony nem gyilkolt

A férfi mindent magára vállalt, élettársa onnan tudott a gyilkosságról, hogy utána mindent elmondott neki. F. Attila azért gyilkolta meg a német házaspárt, hogy tanyájukat megszerezze. Dunaújvárosban, az ügyvédnél jött rá, hogy sosem lesz annyi pénzük, hogy megvegyék a birtokot. Hazavitte párját, majd éjjel visszament a tanyára, hogy úgymond egyeztesse a szerszámok további sorsát. Molnár László óvatlanul kiment vele a színbe, ahol egy baltával egy csapással agyonverte, majd megzsinegelte. Az udvaron összefutott a férje után kilépő Hanneloréval, és őt is agyonverte, majd megfojtotta.

A férfi mindent magára vállalt, élettársa onnan tudott a gyilkosságról, hogy utána mindent elmondott neki. F. Attila azért gyilkolta meg a német házaspárt, hogy tanyájukat megszerezze. Dunaújvárosban, az ügyvédnél jött rá, hogy sosem lesz annyi pénzük, hogy megvegyék a birtokot. Hazavitte párját, majd éjjel visszament a tanyára, hogy úgymond egyeztesse a szerszámok további sorsát. Molnár László óvatlanul kiment vele a színbe, ahol egy baltával egy csapással agyonverte, majd megzsinegelte. Az udvaron összefutott a férje után kilépő Hanneloréval, és őt is agyonverte, majd megfojtotta. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!