Hírek

2005.09.05. 00:00

Szünet után nem volt mese

A magyar válogatott hozta a kötelezőt, győzött Málta ellen. Hogy a siker valójában mennyit ér, az szerda este derül ki a svédek ellen.

Lázár Lajos

Lothar Matthäusnak egy kérdőjele maradt szombatra: védhet-e a sérüléssel bajlódó Király Gábor? Nos a kapus vállalta a játékot Málta ellen, ám nem volt sok dolga a meccsen. A magyar csapat sorozatban vezette támadásait, de az első harminc percben sok hibával játszott. A befejezéseknél rendre rontottak a játékosok. Aztán Torghelle gólja megadta az alaphangot, megnyugodott a csapat, és feljavult a teljesítménye. A második félidőben Böőr beadása után Said a saját kapujába továbbította a labdát, és ettől kezdve csak egy csapat volt a pályán. A ferencvárosi Takács ritkán látható bombagólt lőtt, a kegyelemdöfést pedig Rajczi adta meg az ellenfélnek. Zúgott a taps a nézőtéren, régen részesült ilyen elismerésben válogatottunk.

Természetesen hiba lenne azt hinni, hogy nagy csapatunk van. Az viszont remek, hogy a fiatal együttes az utolsó pillanatig küzdött, akkor is ambíciózusan futballozott, amikor már minden eldőlt. Volt elképzelés a játékában. A három pont azt jelenti, hogy papíron továbbra is van esélye Magyarországnak a továbbjutásra. Szombaton eldőlt, hogy Bulgária kiesett a versenyből, a két továbbjutó a Horvátország, Svédország, Magyarország hármasból kerül ki. Változatlanul mi vagyunk a legnehezebb helyzetben, mert csak akkor él a remény, ha nem botlunk. Arra nem számíthatunk, hogy a horvátok vagy a svédek szívességet tesznek nekünk.

A mérkőzést követően a máltai kapitány, Horst Heese elismerően szólt a magyar csapatról. – Tudtuk, mi vár ránk, de mostanában a jó csapatok ellen nem játszottunk rosszul – mondta. – Most is így volt a második gólig. Utána már mentálisan sem tudtunk felnőni a feladathoz. A magyarok minden tekintetben jobbak voltak nálunk, nagyobb különbséggel is nyerhetettek volna.

Lothar Matthäus gratulált valamennyi játékosának, megköszönte a szurkolók támogatását, majd így beszélt: – Most egymásra talált a csapat és a drukkerek. Varázslatos este volt. Nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, igyekeztünk hibára kényszeríteni őket. Megérdemelten nyertünk. Annak különösen örülök, hogy 2-0 után is mentünk előre. Mindenkivel elégedett vagyok, Takács gólja káprázatos volt, talán elnémítja azokat, akik megkérdőjelezik helyét a válogatottban. Ezzel a fiatal csapattal megvalósíthatjuk a céljainkat, mert a játékosok kifogástalan jellemek. Bizonyság rá, hogy a második félidőben képesek voltak még egy lapáttal rátenni.

Matthäus  a cserékről elmondta, hogy Gera és Böőr kisebb sérülés miatt jött le korábban a pályáról. Kenesei más eset, neki elfogyott az ereje. A kérdésre, hogy a Málta elleni produkció mire lehet elegendő a svédek ellen, azt válaszolta: nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de még ne beszéljünk a szerdai összecsapásról, örüljünk egy kicsit a szombati győzelemnek.

Magyarország: Király – Bodnár, Juhász, Vanczák – Böőr (Huszti, 58.), Takács, Hajnal, Halmosi – Gera (Buzsáky, 76.) – Kenesei (Rajczi, 69.), Torghelle

Málta: Haber – Pullicino, Said, Scicluna (Zahra, 54.), Wellmann – Briffa, Orosko, Grima (Sammut, 66.),

Woods, Mattocks – Cohen (Diancar, 84.)

Gólok: 1-0 Torghelle (35.),

2-0 Said (öngól, 55.), 3-0

Takács (65.), 4-0 Rajczi (85.)

További eredmények:

Izland–Horvátország 1-3,

Svédország–Bulgária 3-0

Következik: Magyarország– Svédország, szeptember 7. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!