Hírek

2005.09.27. 00:00

Még kérdéses, mikor mehetünk dolgozni Európába

Valószínűleg csak az utolsó pillanatban, 2006. május 1. táján dől majd el, pontosan miként maradnak fenn a munkaerő szabad áramlását korlátozó intézkedések az Európai Unió régi tagállamaiban. Magyarország addig is a piac teljes körű megnyitásáért lobbizik.

K. M.

Az Európai Bizottság illetékes tagja azt ajánlotta a tagállamoknak, hogy vizsgálják meg komolyan a munkaerő-piaci korlátozások felszámolásának lehetőségét. A bővítés után az EU régi tagjai közül csak három állam – Nagy-Britannia, Ír- és Svédország – nyitotta meg munkaerőpiacát az újak előtt. Az már most látszik, hogy Ausztria és Németország kitart az eddigi kvótarendszer mellett. Franciaország sem kíván felhagyni a korlátozásokkal, még ha kétoldalú megállapodásokkal ösztönözné is a szezonális munkavállalást. Amennyiben Párizs tovább korlátoz, úgy köddé válhatnak azok a remények, hogy Madrid a teljes piacnyitást választja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!