Hírek

2005.10.01. 00:00

Elindul a Magyar Dakar is

Nick Árpád újabb különleges mutatványra készül, ezúttal a sivatagba indul egy 16 tonnás kamionnal. Valószínűleg Bíró Ica, Kokó és Voga János is nekivág Afrikának.

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Izgalmas lesz, amikor a szocialista nagyipar jól felszerelt remekművei birkóznak a homokkal, és nem a különlegesen megépített nyugati autócsodák
[/caption]Ha nagyon sok pénzed van és versenyezni akarsz, akkor ott a Dakar. Ha kevesebb a pénzed és igazi kalandra vágysz, akkor ez a te versenyed. Autózz Budapestről Bamakóig, Mali fővárosáig kétes afrikai földutakon! – így toborozzák a résztvevőket a nagy afrikai futam szervezői. A sivatagi túra a Spanyolország, Marokkó, Mauritánia, Mali útvonalon vezet majd. 7652 kilométeren kell keresztülverekedniük magukat a versenyzőknek 15 nap alatt.

Eredetileg Tunézián, Líbián, Nigeren és Burkina Fason át ment volna az út, de a trabantos, zsigulis és polski fiatos nevezőkre tekintettel könnyebb terepet választottak az ötletgazdák. A dzsipek és személygépkocsik között egy kamion is nekivág a túrának egy specialista és egy profi ralis irányításával. – Mati Bertalan vezeti majd a járművet, én pedig a navigátor leszek – mondja Nick Árpád erőművész. – Bár eddig inkább erőmutatványokat végeztem a kamionokkal, szívesen elvállaltam a felkérést. Kamionnal így ugyanis még senki sem hódította meg a sivatagot.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Nick Árpád felhagyott a kamionok huzigálásával, most beül egybe
[/caption]Az állatbarát erős ember azért is csatlakozott a ralisokhoz, mert karitatív céllal veszik célba a kontinenst. Útközben ugyanis  adományokat gyűjtenek az afrikai gyerekeknek. – Egy tizenhat tonnás kamionnal megyünk, amiben elfér tíztonnányi rakomány. Játékokkal, ruhákkal és persze élelmiszerekkel szeretnénk feltölteni. Egyelőre keressük a szponzorokat. Focilabdát mindenképpen viszünk, mert az az afrikai gyerekek álma – teszi hozzá lelkesen Nick Árpi.

A kamiont egy terepjáró követi majd, szintén hírességekkel tele. Bíró Ica, Kokó és Voga János utazik majd az autóban, ha elfogadják a felkérést. – Hajt a kíváncsiság, mert még nem voltam Afrikában. Jó erőpróba is lenne, és egy klassz kaland! De a vezetést inkább a férfiakra hagynám, én tipikus városi autós vagyok! – mondja nevetve Bíró Ica. Az ágyúgolyófutam főpróbája október 15-én lesz. B1 néven Budapestet megkerülő tájékozódási túrát szerveznek a majdani résztvevőknek.

is nekivág Afrikának. Tóth Tímea Izgalmas lesz, amikor a szocialista nagyipar jól felszerelt remekművei birkóznak a homokkal, és nem a különlegesen megépített nyugati autócsodák Nick Árpád felhagyott a kamionok huzigálásával, most beül egybe -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!