Hírek

2005.08.03. 06:24

Vásárlás előtt nézzük meg a szavatosságot!

Szavatosság - Olvasónk a minap az egyik bevásárlóközpontban augusztus elején lejáró konzervet vásárolt. Kérdése, mit tehet ilyenkor.

BAMA

Olvasónk az egyik, Budaörs mellett található nagy bevásárlócentrumban járt a múlt hét végén. Gyermekei kéthetes kiránduláson vesznek részt, gondolta, időtakarékosságból mindent egy helyen szerez be. Saját bevallása szerint sok fenntartása van az ilyen helyekkel szemben, de azt álmában sem gondolta, hogy kis híján lejárt árut sóznak rá. Másnap vette ugyanis észre, hogy a főzni való konzervek döntő többségének szavatossága augusztus elején lejár. Kérdése, mit lehet tenni ilyenkor.
– Szinte semmit. A vevőnek ugyanis minden esetben saját magának kell meggyőződnie arról, milyen árut vásárol – mondták érdeklődésünkre a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségen. Hozzátették, a nagyáruházakban rendszeresen előfordul, hogy a hamarosan lejáró szavatosságú árukat helyezik előre a polcokon. Aki erről elfelejtkezik, s ilyen terméket vásárol, nem sokat tehet.
– A nagyáruházak egyébként a jó hírnév megőrzése céljából általában szó nélkül viszszacserélik az ehhez hasonló élelmiszerárukat – tették hozzá kérdésünkre. Általános tapasztalatként elmondták, érdemes a polcok mélyén kutakodni, általában ugyanis oda pakolják a hosszabb szavatosságú árukat.

KÉRJÜK, írja vagy telefonálja meg, miről szeretne olvasni!

REGGEL, 1122 Budapest,

Városmajor u. 12–14.

Tel:(36-1) 488-5541 (rögzítő is)

e-mail: [email protected]

REGGEL, 1122 Budapest,

Városmajor u. 12–14.

Tel:(36-1) 488-5541 (rögzítő is)

e-mail: [email protected] -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!