Hírek

2005.08.18. 06:58

A játék javult, az eredmény még nem

A vasárnapi, Real Madrid elleni mérkőzés után tegnap este Argentína volt a vendég. Ezen a mérkőzésen sem okozott csalódást a magyar válogatott, élvezetes meccsen valós eredmény született az argentinok ellen.

Lázár Lajos

A mérkőzés előtti napokban adott nyilatkozatok alapján arra lehetett következtetni, hogy Vincze Ottó a védelemben kap helyet. Megerősítette ezt, hogy a vasárnapi gálán a Real Madrid ellen is védőfeladatot kapott a győriek középpályása. Nos, Vincze nem hogy a védelemben, de még a kezdőcsapatban sem kapott helyet. Az első nagy lehetőség a magyar válogatott előtt adódott a 10. percben. Halmosi lépett ki az argentin védők között, de átadása nem sikerült, pedig Gera jól követte az akciót.  A folytatásban veszélyesebben játszottak az argentinok, ennek következménye lett, hogy a 19. percben Király kapujába került a labda. A magyar védők bizonytalankodtak, Sorín középre ívelhetett, és Rodriguez hét méterről fejelt a hálóba (0-1). Két perccel később egyenlítési lehetőség maradt ki. Gera fejese nyomán a felső lécen csattant a labda, érkezett Juhász, ő azonban fölé fejelt. Maradt az argentin mezőnyfölény, a 29. percben mégis a magyar válogatott szerzett gólt. Husztitól indult az akció, tőle Böőr kapta a labdát, aki észrevette, és indította a jobb oldalon felfutó Bodnárt. A hátvéd középre adott, és Torghelle az ötösről, Ayalától szorongatva a jobb alsó sarokba pörgetett (1-1). A félidő végén az egyenlítő gól szerzője, Torghelle került ismét helyzetbe, de Halmosi beadását fölé lőtte.
Lendületesen kezdte a második félidőt a magyar válogatott. Halmosi veszélyeztetett, lövését azonban védte Franco. Ez után Gera keverte meg a vendégek védelmét, de pontatlanul célzott, és a labda elkerülte az argentin kaput. Többet birtokolta a labdát ekkor Lothar Matthäus csapata. A 62. percben ismét előnyhöz jutott Argentína nemzeti tizenegye. D’Alessandro távoli, nagy erejű szabadrúgását szögletre mentette Király. A beívelt szögletet Heinze nyolc méterről a léc alá fejelte (1-2). Érdekes jelenet következett ez után. A csereként beállt Messi mindössze egy percet töltött a pályán, amikor Merk máris kiállította. Vanczák viszszahúzta az argentin csatárt, aki könyökkel visszaütött. A magyar hátvéd sárga lapot kapott, míg Messinek felmutatta a pirosat a játékvezető. Igyekezett a magyar válogatott a tíz főre fogyatkozott vendégek ellen, de az argentinok fegyelmezett játékkal tartották az eredményt. A 77. percben Huszti elől mentett bravúrral Franco. Változatos volt a mérkőzés, a hajrában még mindkét oldalon adódott egy-egy helyzet.  A magyar kapunál Zabaleta lövését mentette szögletre Király, majd a másik oldalon egy beívelt szögletet lőtt fölé a csereként beállt Tóth Norbert.
A magyar válogatott igyekezete elismerésre méltó volt ezen az estén. Fegyelmezetten játszott, akadtak látványos megoldások is, csak éppen a befejezések nem úgy sikerültek, ahogy elképzeltük. Az argentin válogatott jobb erőkből állt, és a vendégek a kritikus pillanatokban rendre határozottabbnak bizonyultak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!