Hírek

2005.07.20. 06:41

Kétféle véleményt alakíthat ki a Zwack-bizottság

Parázs vitában értékelte az eddigi dokumentumokat és a testület előtt megjelentek válaszait a Zwack-bizottság. A kormánypárti és ellenzéki politikusok jószerével csak egy dologban értettek egyet, mégpedig abban, hogy a bizottság munkájának végeztével valószínűleg kétféle, eltérő vélemény fog születni.

BAMA

Kóródi Mária, a testület szabad demokrata alelnöke a bizottság előtt elítélte, hogy Font Sándor bizottsági elnök egy névtelen levél dokumentumként való kezelését javasolta. Az alelnök kijelentette: a testület e levél alapján nem gondolkodhat, nem végezheti munkáját. Hétfőn Font Sándor egy neki küldött névtelen levéllel látta alátámaszthatónak azt a gyanút, hogy a Zwack Rt. jövedéki ügyében folytatott vizsgálatot kormányszinten valaki leállíttatta. A bemutatott levelet a 16-os számú vámhivatal névtelenségüket megőrizni kívánó kollégáinak tulajdonították. Tegnap a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának kommunikációs osztálya közleményben utasította vissza, hogy a vámhivatalnak bármi köze is lenne a névtelen irományhoz.

Kóródi Mária szerint nem lehet hozzájárulni ahhoz, hogy egy magyar terméket előállító céget, a Zwack Rt.-t, csak azért, mert résztulajdonosa szabad demokrata képviselő volt, lejárassanak. Font Sándor ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy az ügyben fontosak a szakvélemények, ám a politikai következtetést a bizottságnak kell kimondania. A Zwack-bizottságnak – amely többek közt annak az ügynek a hátterét vizsgálja, amely során a jövedéki törvény kormánypártok általi módosításával a Zwack Unicum Rt. többmilliárdos adóhátralék alól mentesült – augusztus 23-ig kell a parlament elé bocsátania elkészült jelentéstervezetét.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!