Hírek

2005.07.23. 00:00

Az uniós támogatást visszaadni sem könnyű

Zsebesi Zs.

Hónapok óta harcol egy lengyel gazdálkodó azért, hogy vegyék vissza a számlájára utalt uniós támogatást. A hivatalnokok azonban nem tudják, mi a helyes eljárás. A Gazeta Wyborcza című lengyel napilap beszámolója szerint Stanisław Grzywacz Małe Swornegacie faluból az-után döntött a pénz visszaadásáról, miután megtudta, mit is vár tőle Brüsszel a rossz körülmények közötti, hegyi terepen gazdálkodóknak járó százezer forintnyi támogatás fejében.
Csatornáznia kellene egész tanyáját, ki kéne betonoznia az istállót, de még a ganélydomb alját is. Öt évig nem adhat el egy hektár földet sem, és nem lehet a földből más, csak mezőgazdasági eredetű jövedelme. Telefonjai süket fülekre találtak. Néhány hete maradt, hogy bírósághoz forduljon, mert letelik a támogatási határozat fellebbezési határideje. A procedúra akár többszörösébe is kerülhet a támogatásként kapott alig százezer forintnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!