Hírek

2005.07.25. 06:14

A füredi Harmat Szilvi lett a bálkirálynő

Zene, tánc, mulatság, királyi lakoma. A 180. füredi Anna-bálon háromszázan tapsolhattak a díszpalotást járó hölgyeknek és uraknak. A hangulatra idén sem lehetett panasz, a vendégek másnap reggelig koptatták az Anna Grand Hotel táncparkettjét.

Kiss G.

[caption id="" align="alignleft" width="132"] A győztes és udvarhölgyei
[/caption]A szálloda konyhájából igazi királyi fogások kerültek az asztalokra. Előételként libamájpástétomot szolgáltak fel tokaji zselében, saláta ágyon és narancsos áfonya öntettel. Ezt követte a jérce eszencia tökmagos jércegombóccal, brokkolival, majd a baconnal töltött pulykarolád és szarvasszelet illatos gombával. Az Anna-báli desszert kecskeméti barackpuding volt piskótaágyon, fagylalttal. A hagyomány az hagyomány, idén is megválasztották a bál szépségkirálynőjét. A koronát  Harmat Szilvia, 17 éves balatonfüredi diáklány tehette a fejére. Az első udvarhölgy Flatsker Dóra (18), a második Végh Bianka (17) lett. A királynőválasztás egyébként még nem szerepelt az első bálok programjai között. Először 1856-ban koronázták meg a legszebb hölgyet. A két éve alapított Kiss Ernő-díjat ezúttal Melocco Miklós szobrászművész vehette át.

A balatonfüredi eseményt minden évben nagy várakozás előzi meg, egyre többen szeretnének személyesen is részt venni a bálozók között. Az idei rendezvény rendkívülinek számított: átadták a megszépült Horváth-házat, ahol az első Anna-bált tartották 1825-ben. A császárhű huszártiszt itt kérte meg a szép Szentgyörgyi-Horváth Krisztina kezét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!