Hírek

2005.06.08. 06:36

Tömeggyilkosokkal egy börtönben?

Michael Jackson (46) – ártatlan vagy gyermekmolesztáló? Az esküdtek döntése még várat magára, hétfőn elhalasztották tanácskozásukat. Ha azonban elhangzik, hogy „a vádlott bűnös”, a popénekesnek egy órán belül a bíró elé kell járulnia.

Gyulay Zoltán

[caption id="" align="alignright" width="279"] A popsztár elutasít minden olyan vádat, amely szerint kiskorúakat szexuálisan molesztált
[/caption]Húsz esztendő szabadságvesztés réme fenyegeti. Kalifornia legkeményebb börtöne vár rá, feltehetőleg Corcoranban. A cella mindössze 2,43-szor 3,04 méteres, összesen ötezer rabnak jut hely a hűvösön. Az udvari sétákon Jacko olyan tömeggyilkossal futhat össze, mint a szektavezér Charles Manson (70), aki 1969-ben Los Angelesben könyörtelenül lemészárolta Roman Polanski filmrendező gyönyörű és épp gyermeküket váró színésznő feleségét, Sharon Tate-et (Vámpírok bálja). Itt tölti csaknem negyven esztendeje kirótt büntetését Sirhan Bishara Sirhan (60), az elnökjelölt Robert Kennedy gyilkosa is. Terry Thornton, a börtön szóvivője közölte: ha Jacksont elítélik, abban a szárnyban helyezik el, ahol megvédik, ha a börtönben veszélybe kerülne az élete. Ez a börtön 4. számú blokkját jelenti, a legveszélyesebb fogvatartottakkal. Olyan férfiakkal, akik brutális börtönbandákat vezetnek, és rabtársaikat zsarolják.

[caption id="" align="alignleft" width="133"] A kaliforniai állami börtön az egyik lehetséges büntetés-végrehajtási hely
[/caption]A kifehérített, színesbőrű sztár utóbbi napjai meglehetősen zaklatottan teltek, hátfájásai és keringési zavarai miatt kétszer is be kellett szállítani a Santa Ynes Cottage kórházba. „A gyermekeket molesztálókat ugyanis kínozzák és megverik” – magyarázta. A popkirály maga is azt nyilatkozta: fél, hogy cellatársai megerőszakolják. Egy hangfelvétel szerint Jacko öngyilkossággal fenyegetőzik, ha a bíró börtönbe küldi.  „Szeretetet érzek magam iránt, ha én is szeretetet adok nekik” – jelentette ki egyszer. És hozzátette: „Ha hiányolnom kellene a gyermekek társaságát, akkor megölöm magam”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!