Hírek

2005.06.08. 00:00

Motoros tolvajok törték a gépkocsikat a pirosnál

Négy autós gépkocsijának ablaküvegét törték be tegnap reggel ismeretlenek Budapesten. Valamennyi sértett a piros lámpánál várakozott, amikor megkárosították őket.

Nagy Eszter Dóra

A rendőrség közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy ne hagyják értékeiket az autósok olyan helyen, ahol kívülről megláthatják a tolvajok.
Az első sértettet hét órakor a Kerepesi úton lopták meg. Táskáját és személyes értékeit vitték el. Őt még további három autós követte, valamennyiüknek ugyanaz a kétfős banda törte be az ablaküvegét. A tettesek egy fekete enduro motorkerékpárral közlekedtek. A rendőrség az érintett kerületek és a központi szervek bevonásával egy külön nyomozócsoportot hozott létre az ablaktörők kézre kerítésére.

Időközben egy másik motorost is üldöz a rendőrség. Ő fehér enduro motorkerékpárt használt bűncselekményéhez, még június 2-án. A 18 év körüli elkövető egy XXIII. kerületi töltőállomást fosztott ki fényes nappal. Az alkalmazottat és az ott tartózkodó vásárlót fegyverrel megfenyegette, majd a pénztárban levő pénzt magához vette és elmenekült. A közelben várta társa, és a motorra pattanva kereket oldottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!